Go Dive Emmen

Deep Diving

Diep duiken, iets wat slechts een paar duikers tot nu toe hebben ervaren, of duiken naar een wrak op dieper dan de limiet van 30 meter - wie wil dat niet? Maar om deze duiken veilig uit te voeren zijn de juiste vaardigheden en kennis vereist en dat is precies wat Deep Diving biedt.

Helaas worden deze duiken vaak gedaan zonder gedegen opleiding en dan vormen ze een oncontroleerbaar veiligheidsrisico. Daarom is het absoluut noodzakelijk om te weten wat de potentiële gevaren zijn van Deep Diving zodat je veilige duiken kunt plannen.

 
Tijdens de 3 diepe duiken die in het programma zitten ervaar je de voorbereiding en het uitvoeren van diepe duiken. Alle noodzakelijke veiligheidsregels worden geleerd en ook hoe en wanneer ze toegepast moeten worden.
GoDive Emmen, gaat in de uitvoering van deze specialty nog 2 stappen verder dan de standaard Deepdive specialty's. Zo wordt er veel uitgebreider aandacht besteed aan de planning van een diepe duik, o.a. op basis van je eigen luchtverbruik/SAC rate en besteden we aandacht aan zgn deepstops.

De cursus bestaan uit:

  • Digitaal les materiaal
  • Theorie avond en examen op n.t.b. datum 19:30 - 22:30
  • Diepe duiken op zaterdag en zondag in Kreidesee te Hemmoor DE
  • digitaal brevet

additionele kosten:

  • 1 of 2 overnachting + maaltijden
  • 2 dagen toegang tot de kreidesee
  • Fles vullingen
  • een plastic pasje is bij te bestellen

 


Om mee te kunnen doen moet je in het bezit te zijn van een geldig open water brevet, moet je aantoonbare ervaring hebben met duiken in koud water en een eigen duikuitrusting hebben. Verder is het verplicht om met een dubbele kraan en dubbele 1ste trap te duiken. Voor leden is het mogelijk om materialen te huren.

Huiswerk:
Voorafgaand aan de eerste cursus dag goed het digitale cursus materiaal door lezen, de bijbehorende video's bekijken en de vragen maken.

Klik hier om je aan te melden

Niet cursisten kunnen ook mee, meld je hiervoor via de onderstaande knop aan. De prijs is exclusief overnachtingen, ontbijt, toegang tot de kreidesee en fles vullingen.

Weekend Hemmoor (geen cursus)